Min ældste søn bestilte en ny sweater i efteråret, mens jeg strikkede på det store sjal. Han var godt utålmodig og syntes det gik alt for langsom med at få det strikket færdig. Men i november blev der – langt om længe – indkøbt garn til en Marius sweater i blå og råhvid.
I december – mens der var EM i kvindehåndbold – blev der stikket på akkord – rundpind, ret og én farve, så kan det blive til noget. Lidt langsommere gik det, da jeg kom til mønsteret, men jeg fandt hurtig teknikken og mønsteret var gentagelse og nemt at huske. Så selve strikningen var ikke den største udfordring, det kom først senere, da jeg skulle montere arbejdet.
Det skulle klippes op til ærmer! Heldigvis havde jeg prøvet at klippe i strik før, men det var alligevel med en stor portion nervøsitet, at jeg gik igang.
Først tjekkede jeg YouTube for vejledninger. Jeg kan anbefale at man søger på Marius montering – så får man mange gode og brugbare hits. Den vejledning jeg fik rigtig meget hjælp fra, er lavet af Sivelin Kjølstad – Selv for personer, der ikke er vant til høre norsk er den forståelig, vil jeg mene. Og meget pædagogisk i sin fremgangsmåde. Kan klart anbefales.
Jeg har taget lidt billeder undervejs, så man kan få en fornemmelse af processen. Det bliver ikke sidste gang jeg laver en sweater på denne måde. Det er nemt at strikke mønsterstrik i ret, og det er ikke så skræmmende at klippe i sit strikketøj, hvis bare man gør sit forarbejde ordentligt og er omhyggelig. Jeg tror dog altid jeg vil få et lille sug i maven, hver gang jeg skal klippe – for tænk nu hvis det gik galt denne gang…
1. Alle delene er færdigstrikket – Klar til montering:
2. Der måles op til ærmegab og det markeres med en hjælpetråd
3. På symaskine sys rundt om hjælpetråden – 2 gange og lidt ekstra i bunden, så man er sikker på, at det holder.
4. Hjælpetråden fjernes og der skal klippes!
5. Klip, klip, klip
6. Der sik-sakkes over de løse ender, så man er helt sikker på at det holder:
7. Skuldersømmen syes sammen inden ærmet sættes i. Her har jeg riet ærmet fast inden jeg syr, for at sikre, at det ikke glider.
8. Halskanten strikkes og hæftes.Færdigt arbejde!